Foto: Serkan Günes

Mitt namn är Magnus Mårtensson och kommer ifrån Hässleholm. Jag har alltid haft ett intresse för foto ändan sedan jag var liten, men det tog mer fart när jag köpte min första digitala systemkamera för ca 14 år sedan. Jag ville komma ut mer i naturen och med hjälp av kameran ”tvinga” mig mer ut. Jag insåg dock relativt fort att det inte bara var till att gå ut i skogen och ta diverse bilder på fåglar och djur utan här krävdes det mycket mer jobb än så för att komma nära dem och få de bilder jag ville ha.

Idag har jag eget stationärt gömsle för att fotografera rovfåglar, och diverse andra mer eller mindre portabla gömsle för att komma nära djuren jag fotograferar. Dessutom blir det ett antal nätter vart år sovandes i tält på platser där djuren finns.

Jag har de senast åren gjort ett antal resor för att fotografera djur och natur. Bland annat har jag varit i Norge, Finland, Sydafrika, Uganda, Brasilien, Zimbabwe, Kina, Rumänien, Indonesien och Danmark för att dokumentera djurlivet och landskapet.
Idag arbetar jag som värd på Zoomfotoresors resor vilket ger mig ännu större möjligheter att göra det jag brinner för, att resa och fotografera. Resorna blir minne för livet som man delar med ett härligt gäng deltagare på resorna. 

Mitt resande har även resulterat i att jag är ute och håller ca 15-20 föredrag per år för olika föreningar och intresseorganisationer om mina resor där jag visar bilder och berättar till dem. Detta har givet mig ännu mer drivkraft och inspiration för att utveckla både mitt fotograferande och resande framöver.